L’Ajuntament de Benifallet ha decidit tornar a obrir les Coves Meravelles i el Llagut, després de valorar positivament els resultats del cribatge massiu que només va detectar dos positius de coronavirus i un cas que està pendent de confirmació. El consistori va decidir tancar per precaució aquests dos atractius turístics del municipi, tot i no haver-se registrat cap cas originat en cap d’aquestes dues activitats.

A més, l’Ajuntament ha volgut recordar que totes dues activitats estan sotmeses ja des de la reobertura, quan es va aixecar l’estat d’alarma, a diferents mesures de seguretat com són la reducció del nombre de persones per grup, l’ús de mascareta obligatòria i les recomanacions de cita prèvia i pagament amb targeta.

Segons dades de Salut, a Benifallet s’han realitzat 648 testos, amb 645 casos negatius, dos positius i un de pendent. A més, un altre aspecte important a destacar és que ja s’han començat a donar d’alta a les persones que havien donat positiu les darreres setmanes. L’Ajuntament ha mostrat la seva satisfacció per la recuperació d’aquestes persones, així com desitja que ben aviat tots els afectats puguin tornar a la normalitat.

No obstant, l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, ha fet una crida a la població perquè no abaixi la guàrdia i mantingui totes les precaucions. “El resultat del cribratge ens permet tornar a respirar tranquils després del neguit viscut les darreres setmanes, és un alleujament també per al sector econòmic del poble”, ha assenyalat, tot afegint, “però sobretot la principal conclusió que hem de treure és que no podem relaxar-nos i hem de continuar amb les màximes mesures de seguretat pel que fa a l’ús de la mascareta, distància social i rentat sovint de mans”, ha reblat.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.