El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat aquest dijous la creació d’un Banc de Terres a la població. Aquesta eina ha de servir per evitar l’abandonament de les terres agrícoles i afavorir la recuperació de les finques en desús. Al mateix temps, permetrà atendre la demanda de pagesos o particulars que volen disposar de camps de conreu i no disposen de terres. El reglament s’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC i Més Ràpita i les abstencions de JxCAT i el PSC.

L’Ajuntament crearà un registre on els propietaris podran inscriure el seu terreny i un altre registre pels ciutadans i ciutadanes (empadronats a la Ràpita) que tinguin interès a arrendar el terreny. A partir d’aquí, el consistori posarà en contacte ambdues parts, que al seu torn, decidiran les condicions de l’arrendament.

El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, ha explicat que disposar d’un Banc de Terres ofereix avantatges tant pels propietaris dels terrenys agrícoles com per la població en general: “Pels propietaris, que algú li cultivi el seu terreny, pot suposar revalorar-lo i segons l’acord amb el qual arribin les dues parts, en pot profit econòmic. Per a tota aquella persona que no té terra i en vol disposar, l’ajudarà a tirar endavant el seu projecte, sigui un negoci d’agricultura ecològica o un hort particular. I per a tota la població, aconseguim reduir el risc d’incendis i millorar el nostre paisatge agrícola”.

Durant el plenari ordinari del mes d’agost també s’ha aprovat inicialment la modificació de l’ordenança de circulació i seguretat viària, així com l’ordenança del servei urbà de taxi. També s’ha aprovat definitivament l’operació de crèdit de 2.000.000 euros per dur a terme diferents inversions durant la resta del mandat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.