Dos alcaldes de les Terres de l’Ebre, el de l’Aldea, Xavier Royo; i el de Roquetes, Paco Gas; han signat aquesta setmana, cadascú per la seva banda, un decret d’Alcaldia ratificant la Moció conjunta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalaunya (FMC), on rebutgen l’acord signat entre el Govern Espanyol i la Federacion Española de Municipios y Províncias (FEMP), per transferir el romanent de tresoreria dels ajuntaments al Govern de l’Estat.

La moció defensa que els estalvis acumulats pels ajuntaments durant aquests anys han de servir per fer front a la reactivació socioeconòmica i social des de la proximitat, des de la gestió dels propis ajuntaments com a primera porta d’accés i de servei a la ciutadania.

Quan les dues dues entitats municipalistes  van presentar aquest dimarts la moció, van emplaçar a tots els alcaldes, alcaldesses, i representants de tots els ens locals del país, que s’hi adhereixin, mitjançant un decret, que després pugui ser ratificat en els plenaris corresponents.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.