Els ampostins i les ampostines han presentat, a través de la pàgina web i les urnes instal·lades a diferents equipaments municipals, fins una vuitantena de propostes diferents per incloure als pressupostos participatius “Tu fas Amposta!”. D’aquestes, 46 van ser realitzades de forma individual, 7 es van presentar en família i 25 s’han fet arribar a través d’entitats; unes xifres de participació que la regidoria de Joventut i Participació Ciutadana ha valorat “molt positivament”. “Ens havíem fixat la fita de superar la cinquantena de propostes i he arribat a unes 80”, ha assegurat la regidora Carla Bonfill. 

Durant els mesos d’agost i setembre, totes aquestes propostes seran analitzades per una comissió, qui n’haurà de validar la seva viabilitat tècnica i econòmica. Aquesta comissió estarà integrada per les persones tècniques responsables de cada àrea temàtica sobre la qual s’han fet propostes. Un cop fet tot aquest anàlisis, es farà difusió de l’informe de viabilitat i durant els mesos d’octubre i part de novembre es donaran a conèixer les propostes que passen a votació. Entre el novembre i el desembre es realitzarà la votació. 

L’Ajuntament d’Amposta destinarà 150.000 euros del pressupost del 2021 a finançar la proposta (o propostes en cas que la primera no sumi aquesta quantitat) guanyadora. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.