La companyia Ercros ha reportat uns beneficis de 4,4 milions d’euros durant el primer semestre, xifra que representa un descens del 58% en relació al mateix període de l’any passat, segons ha informat l’empresa en un comunicat. El resultat brut d’explotació (Ebitda) va ser de 24,2 milions d’euros, un 18,7% menys. Es tracta, segons Ercros, d’uns resultats en línia amb les estimacions previstes per l’empresa el passat 3 de juny. La crisi ocasionada per la covid-19 va impactar sobre el volum de productes venuts, que va caure un 13,8% entre el primer semestre del 2019 i del 2020. L’empresa va mantenir les seves instal·lacions obertes durant el pic de la pandèmia per la seva condició de servei essencial.

Les vendes entre 1 de gener i 30 de juny del 2020, les vendes de productes van arribar als 279,8 milions d’euros davant els 344 milions en el mateix període del 2019, un 18,7% menys.

La caiguda de vendes es va concentrar en la segona meitat de març i abril. Els productes que van presentar majors descensos de volum van ser el PVC, les resines i l’ATCC, que es va destinar a la construcció, a la indústria del moble i el tractament d’aigües de piscines, respectivament. Amb la represa de l’activitat, també van ser els que més van créixer entre el maig i el juny i al juny ja tenien uns nivells de vendes molt similars al 2019, o inclús superiors, i anteriors a la pandèmia.

La fàbrica de Tortosa, ubicada al polígon industrial Baix Ebre, és l’única productora espanyola i la quarta de el món de pentaeritritol i dipentareritritol, utilitzats en l’elaboració de pintures i lubricants. El centre també produeix formiat sòdic, usat en la indústria dels adobats, i formaldehid, que s’utilitza en la indústria de la fusta i com a matèria primera per a elaborar derivats. Subministra a gairebé tots els consumidors de mercat espanyol i exporta la resta de la producció, aproximadament un 80%, a més de 50 països.

Amb més d’un segle d’història, Flix és el degà dels centres productius d’Ercros i pioner en el sector de la química bàsica a Espanya. En 2017 la fàbrica va tancar la seva planta de fabricació de clor amb tecnologia de mercuri, en compliment amb el que estableix la Directiva d’emissions industrials de 2010.

La fàbrica de Flix produeix actualment fosfat dicàlcic, producte que s’utilitza en la fabricació de pinsos per a l’alimentació animal.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.