La Banda Municipal de Música de Tortosa va aconseguir entrar a la llista dels 7 tresors del patrimoni cultural amb 217 vots. Es tracta d’una entitat que va començar a caminar el 1942, després de dècades d’intents per crear una banda a Tortosa, fins que l’ajuntament va decidir agafar les regnes del projecte. En els més de setanta-cinc anys d’història han passat centenars de músics que han participat en nombroses festivitats tortosines com la Setmana Santa, les festes de la Cinta, la cavalcada de Reis, les processons o el Corpus.

Un dels membres més destacats va ser el mestre Joan Monclús i Monclús, que durant més de vint-i-cinc anys va ser la persona que més va influir en la consolidació de la Banda,a més de ser, també, el compositor de la majoria de peces tradicionals que es toquen encara ara.

La campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” està organitzada per l’associació Capital de la Cultura Catalana amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa en el marc del pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 per promoure i divulgar el patrimoni cultural d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.