El Govern inverteix més d’1 milió d’euros per connectar amb fibra òptica les comarques de la Ribera d’Ebre i el Priorat. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest dijous les obres que s’estan fent entre Móra la Nova i Falset. Amb les obres en execució, al setembre gairebé la meitat dels habitants d’aquestes dues comarques disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. S’estan desplegant 35 quilòmetres nous de fibra òptica que, sumats als 21 ja existents, connectaran set municipis entre la Ribera d’Ebre i el Priorat.

El 47% dels habitants de la Ribera d’Ebre disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat el setembre. La comarca passarà de tenir 8.713 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a 10.352. En concret són 1.639 de Tivissa, que se sumarà als municipis de Móra d’Ebre i Móra la Nova. A més, amb aquest projecte també quedarà connectat un nou polígon de Móra la Nova.

Pel que fa al Priorat, el 44% dels habitants de la comarca disposaran aquest setembre de punt de connexió. La comarca fa un salt amb aquestes obres i un cop enllestides disposaran de fibra òptica de la Generalitat 4.074 habitants dels municipis de Capçanes, Falset, els Guiamets i Marçà.

“De la mateixa manera que vam ser un país industrial, ara hem de ser un país digital, perquè en el món digital és on hi ha les grans oportunitats laborals, i no les podem deixar escapar”, ha assenyalat Puigneró. El conseller també ha recordat que a Catalunya el sector digital “ja ocupa més gent que tot el sector de l’automoció junt”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.