Aquest dijous està prevista la segona projecció del cicle de cinema a la fresca, inclòs dins les activitats de Tortosa Viu L’Estiu. Després que la setmana passada obrís el cicle la pel·lícula ‘La innocència’, de la directora Lucía Alemany, aquesta setmana pren el relleu una proposta poc habitual: el Cinema mut amb l’acompanyament musical en directe. 

Els encarregats d’interpretar la banda sonora que acompanyarà les pel·lícules són músics de Tortosa i del territori: el grup Accent<Ensemble, format per David Matheu (viola), Inés Reguero (piano) i Ricardo Forner (clarinet i clarinet baix), professors de música a l’Escola i Conservatori de Música de Tortosa, que comptaran amb la col·laboració de Cecília Aymí (que abans de la projecció interpretarà àries d’òpera) i Mireia Andreu. Tots plegats musicaran pel·lícules clàssiques dels origens del cinema: films protagonitzats per Charles Chaplin, entre els quals referents com ‘Temps moderns’, ‘Llums a la ciutat’ o ‘La quimera de l’or’, que aniran acompanyades de partitures d’autors com Dmitri Shostakovich, Scott Joplin o compositors més recents com James Newton Howard. Juntament amb aquestes pel·lícules, també hi haurà una part dedicada al cinema d’animació, amb un dels primers curtmetratges produïts per Walt Disney, ‘Els esquelets’, amb la música original de la pel·lícula. Al repertori no faran falta també altres produccions d’animació com ‘La pantera rosa’, amb la música de Henry Mancini. 

La projecció tindrà lloc a les 22 hores, a la plaça de l’Absis. Per poder controlar-ne l’aforament, cal accedir-hi amb entrada, que es pot demanar prèviament de manera gratuïta a través del portal Ebreticket.cat o al departament de Festes: [email protected] / 977 440 901. 

La setmana següent, 23 de juliol, el cicle de cinema a la fresca projectarà l’última pel·lícula a la plaça de l’Absis, abans de traslladar-se al parc Teodor Gonzalez. En aquesta ocasió, coincidint amb les dates durant les quals habitualment té lloc la Festa del Renaixement, el film triat té un argument vinculat amb el segle XVI: es tracta de ‘Miguel i William’, de la directora Inés París. Una comèdia romàntica protagonitzada per Elena Anaya, Juan Luis Galiardo i Will Kemp, en la qual s’explora, en forma d’ucronia, la disputa amorosa entre Miguel de Cervantes i William Shakespeare per la mateixa dona. 

Amb l’arribada de l’agost, el cicle es traslladarà al parc Teodor Gonzalez. Primer, amb dos títols amb temàtica musical inclosos al programa de la Mostra de Jazz: ‘Chico & Rita’, de Fernando Trueba i dibuixos de Javier Mariscal (dimecres 5), i ‘La La Land’, de Damien Chazelle (dimecres 12), guanyadora de sis premis Oscar. Posteriorment es projectaran dos títols inclosos al Cicle Gaudí: ‘Un monstre em ve a veure’, de J. A. Bayona (dijous 20), i ‘Barcelona, nit d’estiu’, de Dani de la Orden, que clourà el cicle de cinema a la fresca el dijous 27 d’agost. 

Totes les projeccions són amb entrada gratuïta, però cal reservar-la prèviament per raons d’aforament. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.