El Banc de Sang i Teixits organitza aquest dissabte, 11 de juliol, una nova campanya de donació de sang al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa. Amb l’objectiu de garantir les distàncies de seguretat interpersonals, aquest equipament municipal substitueix l’habitual autobús que s’instal.la a la plaça Barcelona.

El Banc de Sang i Teixits té actualment reserves de sang per a vuit dies, mentre que l’idoni seria tenir sang suficient per a cobrir les necessitats de 10 o 12 dies. A l’estiu habitualment baixen les donacions i és per aquest motiu que des del Banc de Sang i Teixits s’ha engegat aquesta nova campanya de donacions a Tortosa.

La directora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona i Terres de l’Ebre, la doctora Núria Vilanova, ha fet una crida perquè la gent doni sang ja que s’ha constatat una disminució de les donacions arran de les vacances.

Les persones que vulguin donar sang aquest dissabte 11 de juliol a Tortosa, cal que facin reserva a donarsang.gencat.cat. En cas que no hagin demanat cita prèvia igualment es poden acostar al Centre Cívic de Ferreries perquè habitualment queden hores vacants. L’horari serà de 9.30 a 13.30 hores.

La responsable del Banc de Sang assegura que les persones que hagin patit la covid-19 i estiguin recuperades, poden donar sang sense cap problema. Vilanova insisteix que donar sang no comporta cap risc perquè es prenen les mesures de seguretat adients per evitar el contagi del coronavirus.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.