Prop de 700 restaurants de tota la geografia espanyola participen, des d’aquest divendres i fins al 26 de juliol, a les Jornades de la Tonyina Roja Balfegó que, enguany, se celebren de forma simultània a tot el territori espanyol per animar els ciutadans a acudir als restaurants i revitalitzar així el negoci de la restauració, molt afectat pel període de confinament i les restriccions imposades per la crisi sanitària de la COVID-19.

Catalunya, la Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó i Castella-la Manxa lideren per nombre de restaurants la participació en aquesta cita gastronòmica, a la qual no falta cap de les 17 comunitats autònomes. Els diferents xefs prepararan menús i plats exclusius de tonyina roja Balfegó, treballant totes les parts de què és considerat l’ibèric de la mar des dels seus diferents punts de vista. En el cas de Catalunya, més de 180 restaurants oferiran menús o plats exclusius amb aquesta “joia gastronòmica” com a protagonista.

Aquesta pàgina web de Balfegó permet conèixer tots els restaurants que participen a les Jornades, els plats destacats de cada un, el seu contacte i localització. El web inclou un mapa de geolocalització amb el qual els usuaris podran saber quins locals participants els hi són més propers. “Els consumidors més animats poden realitzar un recorregut per tota la nostra geografia i degustar diferents receptes de tonyina roja legal, sostenible i traçable, comprovant la versatilitat gastronòmica d’aquesta espècie, ja sigui en cru, marinat, filetejat, al forn o com a ingredient principal en arrossos i guisats”, assenyala Juan Serrano, director general de Balfegó.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.