Ecologistes en Acció ha atorgat una bandera negra a “la mala gestió” de l’istme del Trabucador al delta de l’Ebre. Aquesta distinció que concedeix aquesta entitat ecologista pretén destacar els punts més malmesos i degradats del litoral, en contraposició a les banderes blaves,

En l’informe Banderes Negres 2020, Ecologistes en Acció destaca que en el que portem de 2020, la barra d’Trabucador s’ha vist sobrepassada per l’onatge del mar fins a tres ocasions (22 de gener, 2 de març i 8 de maig). “Els problemes que anaven succeint durant anys anteriors, s’han accentuat en aquest 2020, provocant l’entrada de la barra del Trabucador en situació d’emergència”, remarca l’informe.

“La solució a aquests problemes empitjora quan l’administració pública aplica mesures pal·liatives en pro del benefici econòmic davant el benefici ecològic: l’administració dóna el vistiplau a actuacions d’aportació de sorra provinent de les platges del voltant, per així poder refer el camí mitjançant l’ús de maquinària pesada sense tneir l’avaluació d’impacte ambiental”, s’apunta en aquest informe.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.