La ciutat de Tortosa ja té escollits els 7 tresors del seu patrimoni cultural en el marc de les activitats prèvies a la celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2021 i els ha incorporat a la Llista representativa de tresors culturals del món del Bureau Internacional de Capitals Culturals. La característica d’esta llista és que els elements que s’incorporen ho són sempre per votació ciutadana.

En total, s’han emés 3.606 vots entre les 20 candidatures que aspiraven a convertir-se en un dels ‘7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa’. A Canal Terres de l’Ebre i Ebredigital.cat volem conéixer els 7 tresors de Tortosa i els anirem oferint, de mica en mica, cadascun d’ells.

Amb 298 vots, la Festa del Renaixement de Tortosa ha estat un altre dels “7 Tresors de Tortosa” escollits per votació popular en el marc previ de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2021. A punt d’acomplir el seu vint-i-cinquè aniversari els tortosins i tortosines se l’han fet seva i a dia d’avui constitueix un dels principals reclams turístics de la ciutat.

A recer del ric llegat patrimonial, artístic i cultural del segle XVI, cada any ens podem traslladar a un món d’olors, sabors i costums ja desaparegut. El nucli antic es transforma, nobles edificis i centenàries muralles s’engalanen de forma exhuberant mentre els ciutadans acaben de bastir les seves tavernes, preparen els obradors i enllustren els seus vestits d’època; els procuradors -el Govern local- i les famílies nobles, es mostren ufanosos i passegen amb senyoriu pels carrers de la ciutat que governen.

La Festa del Renaixement se celebra a Tortosa des de fa vint-i-cinc anys amb el subtítol de l’esplendor d’una ciutat del segle XVI. En esta festa hi participen més de 500 actors, 60 espectacles i 3000 ciutadans vestits d’època que transporten al visitant a la Tortosa del segle XVI moment en el qual gaudia d’una gran rellevància en tots els àmbits.

La Festa del Renaixement ha rebut nombrosos reconeixements, com la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional, Festa Local d’Interès Turístic Local i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya.

👤 Redactor a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.