Un total de 20 candidatures aspiren a convertir-se per votació ciutadana en un dels 7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa. A partir d’aquest dilluns, dia 25 de maig, i fins el dia 7 de juny es pot votar per elegir aquests tresors. Per a participar en la votació cal omplir el formulari de votació que està disponible a www.ccc.cat.

Els vint elements candidats que aspiren a convertir-se en tresor del patrimoni cultural de Tortosa són els següents:

 • Baldanes, pastissets i les postres tortosines
 • Banda Municipal de Música
 • Call Jueu
 • Capella de la Cinta
 • Catedral de Santa Maria
 • Convent de Santa Clara
 • Cucafera, els Gegants i la Cort de bèsties
 • Festa del Renaixement
 • Jota de Tortosa (cantada i ballada)
 • Làpida romana de la Nau
 • Llibre dels Costums (segle XIII)
 • Llotja
 • Mercat Municipal
 • Museu de Tortosa (antic escorxador) i les edificacions modernistes
 • Palau Episcopal
 • Parc Municipal Teodoro González
 • Portal del Romeu
 • Reials Col·legis
 • Riu Ebre i la navegació fluvial
 • Suda i les muralles i fortificacions de la ciutat

La campanya 7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa està organitzada per l’associació Capital de la Cultura Catalana amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa en el marc del pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021.

L’objectiu d’aquesta campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.