El sector turístic es comença a preparar per a una nova temporada d’estiu coincidint amb el tram final del desconfinament i amb les fronteres encara tancades. És per això que ha posat el focus en el turista català i de la mateixa regió sanitària amb ofertes atractives amb l’argument d’oferir-los una escapada després d’una primavera i una Setmana Santa inexistent. Bonificacions al Túnel del Cadí, hotels de luxe al centre de Barcelona a preus més baixos de l’habitual i descomptes de fins el 30% als sanitaris són algunes de les iniciatives que ha impulsat el sector per salvar part de la facturació d’aquest any. A la costa gironina, en canvi, esperen l’obertura de fronteres amb una ofensiva al mercat holandès perquè s’allotgi en càmpings.

Amb la culminació de la desescalada, el sector turístic intenta recuperar el temps i els clients perduts durant el confinament amb ofertes per als residents a Catalunya o a la mateixa regió sanitària fins almenys l’1 de juliol, la data prevista per obrir les fronteres pel govern espanyol tot i que aquesta setmana la ministra Reyes Maroto anunciés que seria el 22 de juny i fos rectificada pel seu executiu. Aquestes contradiccions han despertat les crítiques del sector i de les agències de viatge perquè “no ajuden gens a la reactivació“. Mentrestant, la patronal Pimec demanava que el 15 de juny l’Estat ja obrís les fronteres per no perdre pistonada respecte França o Itàlia.

I és que la Generalitat calcula que el sector turístic ha perdut 15.000 milions d’euros pel coronavirus i ha quantificat en 7.500 MEUR les ajudes que caldrien per “salvar una part del sector“. Per això, en els pròxims dies el Govern presentarà una campanya adreçada al turista domèstic, tot i que molts empresaris del sector ja s’han avançat amb les seves pròpies iniciatives.

Descomptes de fins al 40% al primer hotel turístic que obre a la Costa Daurada

El Best Terramarina de la Pineda, a Vila-seca (Tarragonès), és el primer hotel turístic de la Costa Daurada que aixeca la persiana aquest cap de setmana. De moment, però, només pot rebre clients de la regió sanitària. Per això, l’empresa ha llançat una oferta d’obertura amb descomptes d’entre el 35% i el 40%, segons assenyala el director general corporatiu de Best Hotels, Joan Alcubilla.

En concret, l’hotel ofereix una oferta d’allotjament a 50 euros entre setmana i 100 euros el cap de setmana, per habitació. Fins que no arribi la mobilitat entre regions sanitàries i l’obertura de fronteres, la companyia estima ocupacions del 20% durant la fase 3. Una xifra que és clarament insuficient, però que per al grup hoteler suposa una oportunitat de posar a provar els protocols i refermar l’obertura progressiva de més establiments durant les properes setmanes.

A les comarques centrals, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ofereix descomptes per menjar i per pernoctar al municipi els mesos de juliol i agost. Es tracta de descomptes directes de 10 euros en el cas del sector de la restauració i de 15 euros en el sector hoteler i d’habitatges turístics. Les ajudes es podran descarregar des de l’aplicació mòbil municipal en forma de codis que s’hauran de presentar als establiments en el moment del pagament. Cada persona podrà descarregar un màxim de cinc codis per a bars i restaurants i cinc més per a hotels i pisos turístics. En total hi haurà 10.000 codis de 10 euros i 4.000 codis de 15 euros, la qual cosa suposa una injecció directa al sector de 160.000 euros.

Autor: