L’Ajuntament de la Ràpita ha obert la convocatòria d’una segona edició dels ajuts de ‘La Botigueta’, la qual permet als seus beneficiaris comprar aliments frescos al mercat municipal amb una targeta moneder. Un cop exhaurida la dotació econòmica de la primera convocatòria, el consistori destina 6.000 euros gràcies a les modificacions pressupostàries que s’han aprovat amb motiu de la crisi del coronavirus.

La primera convocatòria, que es va obrir en plena pandèmia durant el passat mes d’abril, també tenia una dotació de 6.000 euros dels quals se n’han atorgat 5.940 euros. En poc menys de dos mesos, els serveis socials municipals han atès 32 sol·licituds (cadascuna corresponent a una unitat familiar diferent) que ha permès ajudar un total de 86 persones.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, ha explicat que davant la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19 “es va creure necessari aprovar una nova convocatòria que s’ha pogut materialitzar gràcies a la modificació pressupostària del ple del mes d’abril”. Tomàs també ha avançat que la regidoria està treballant en una tercera convocatòria.

“Ara la necessitat és en la compra d’aliments, juntament amb altres necessitats que també estem treballant des dels serveis socials. Per això encoratgem a totes aquelles persones que les puguin necessitar a què es posin en contacte amb els serveis socials, on se’ls atendrà i se’ls informarà de les diferents ajudes que ofereixen les administracions públiques”, ha afegit Tomàs.

Aquest ajut es materialitza en una targeta moneder que els serveis socials recarreguen cada setmana amb un import que permet comprar aliments frescos al mercat municipal. Aquest sistema evita l’estigmatització de l’usuari en poder escollir una gran diversitat d’aliments frescos d’una manera còmoda i discreta. A més a més, també permet dinamitzar el Mercat Municipal, ja que només es podran fer servir a les seves paradetes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.