Balfegó ha enllestit la campanya de pesca de tonyina vermella en 72 hores de pesca efectiva, fet que evidencia, segons aquesta empresa l’abundància d’exemplars. La flota d’encerclament de la companyia ja ha arribat al port de l’Ametlla de Mar i previsiblement els vaixells que transporten els exemplars fins a les seves instal·lacions aqüícoles ho faran durant els propers 10 dies.

La finalització de la campanya de pesca coincideix amb la reobertura de moltes empreses dedicades al sector de la restauració. De fet, Balfegó ja ha reprès el subministrament de tonyina vermella al sector HORECA.

En aquesta campanya, marcada per la Covid-19, l’empresa de l’Ametlla de Mar també ha realitzat fortes inversions en mesures i sistemes de seguretat, tant per als tripulants com per als vaixells que hi han participat. A més, ha equipat alguns vaixells amb una nova tecnologia capaç d’estimar el nombre d’exemplars i el pes mitjà dels bancs de peixos abans de realitzar les maniobres, el que ha permès agilitar l’activitat.

Possibles accions legals contra la Secretaria General de Pesca

La campanya 2020 també ha estat marcada pel polèmic repartiment de les capacitats d’introducció de tonyina vermella en instal·lacions aqüícoles, realitzat per la Secretaria General de Pesca Sostenible, i com a conseqüència de veure sobrepassada aquesta capacitat pel total de peticions realitzades. De fet, de la capacitat total de 6.300 Tm que té Espanya aquest any, les assignades a Balfegó han estat molt inferiors a les de la resta d’empreses.

Aquesta circumstància ha impossibilitat a Balfegó introduir en les seves granges 190 Tm de la seva quota, de manera que l’empresa, que considera ‘insuficient’ la seva assignació, estudia possibles accions legals contra la Secretaria General de Pesca en considerar que el repartiment s’ha fet de forma “injusta”.

Fins ara, l’Administració espanyola mai havia hagut d’assumir un repartiment de la capacitat d’introducció de tonyina vermella en instal·lacions aqüícoles ja que les sol·licituds eren inferiors a la capacitat atorgada a Espanya. Per això, l’empresa entén que no hi ha cap criteri previ en què basar el repartiment realitzat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.