La portaveu de Junts per Catalunya al Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha lamentat la “falta de compromís d’ERC i MOVEM amb les Terres de l’Ebre i la seva gent”. Aquest divendres, en el ple ordinari de maig de la institució comarcal, el vot de qualitat del president del Consell Comarcal, el republicà Xavier Faura, ha tombat la moció de Junts per Catalunya que reclamava la reobertura dels CAP i consultoris de les Terres de l’Ebre.

Zaragoza, en nom del seu grup, ha defensat una moció que demanava “instar al departament de Salut a la reobertura i posada en funcionament dels CAP i consultoris dels municipis de les Terres de l’Ebre garantint totes les mesures de seguretat”. La portaveu ha lamentat que el president faci partidisme “nosaltres estem fent la petició a la Generalitat, no a Esquerra Republicana, per davant del partit va el territori, defensarem sempre els interessos del territori”.

La portaveu ha defensat que “un cop passada la fase inicial de la Covid-19 i tenint en compte que estem amb la desescalada entenem que s’ha de revertir el pla de contingència de la regió sanitària i que els diferents CAP i consultoris de les Terres de l’Ebre puguin recuperar l’activitat”. “Amb la no obertura dels diferents CAP i consultoris, moltes persones han d’efectuar desplaçaments innecessaris a poblacions veïnes per tal de poder-se visitar. Sovint es tracta de pacients d’edat avançada i amb diferents patologies, per això cal minimitzar els desplaçaments i garantir l’atenció més directa possible”, ha defensat Zaragoza que ha apuntat que “entenem que el fet de no tornar a obrir els CAP i consultoris i recuperar l’activitat prèvia es podria entendre com una retallada encoberta del departament de Salut”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.