L’Ajuntament de Deltebre posarà a disposició de les famílies més vulnerables i dels comerços, autònoms i empreses del municipi una primera bateria d’ajuts per fer front a la crisi econòmica provocada pel coronavirus, segons que ha explicat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en roda de premsa.  Segons Soler, es destinarà “la inversió econòmica més important de la història per a la reactivació del municipi i per tal que ningú quedi enrere en el marc d’aquest context d’adversitat”.

En el cas dels ajuts als comerços, autònoms i empreses, s’habilita una dotació econòmica de 220.000€ que complementarà les suspensions tributàries per part de l’Ajuntament de Deltebre. D’aquesta manera, i atenent als diferents supòsits a causa de l’impacte de la crisi, el teixit econòmic de Deltebre podrà beneficiar-se de fins a 3.000€ en incentius a través de la suma d’ajuts directes i descomptes dels tributs municipals com la supressió del preu de l’ocupació de la via pública, la taxa d’escombraries comercials, l’IBI comercial, la quota de lloguer, etc. Al mateix temps, i per promoure l’obertura de negocis, des de l’Ajuntament també s’ha suspès la taxa d’obertura d’establiments comercials.

Soler ha explicat que “el comerç local, les empreses i els autònoms són el motor econòmic del nostre municipi i en un moment com l’actual des del govern municipal hem d’estar al seu costat oferint una línia d’incentius econòmics ambiciosa que permeti fer front a la paràlisi de l’economia, i de manera complementària amb la resta d’administracions”.

Pel que fa als ajuts socials, es doblarà l’import dels ajuts d’urgència social, que passaran a tenir una dotació econòmica de 40.000€, i s’incidirà en aspectes con la connectivitat a internet i també la distribució de recursos escolars entre l’alumnat que així ho necessiti. A la vegada, es reforçarà també els ajuts a les entitats socials del municipi com Creu Roja Deltebre, Càritas l’Assumpció, Càritas Deltebre i l’equip de Protecció Civil.

En aquest mateixa línia, també es reforcen les bases dels ajuts als tributs locals que disposen d’una dotació de 120.000€, incorporant les casuístiques de la COVID-19 i del pas del temporal Glòria i flexibilitzant els índexs de referència, de manera que més veïns i veïnes es puguin acollir a les ajudes per al pagament dels impostos municipals, de manera que, tal com ha recordat Soler, “es segueixi aplicant a Deltebre la premissa de que qui menys pugui, menys pagui”.

EuroDelta, la moneda de Deltebre

En aquesta línia d’ajuda a les famílies més desafavorides i de dinamització de l’economia local, també neix l’EuroDelta, com a moneda de Deltebre. Per a la seva creació es dotarà una partida inicial de 120.000€ que derivarà en monedes de 5, 10 i 20 eurodeltes que es podran bescanviar en la xarxa de comerç local adherida. Una moneda amb la doble vessant d’ajudar a les famílies i dinamitzar l’economia local i comerços de proximitat.

Finament, en relació amb els ajuts, el plenari del dimecres també durà a aprovació la modificació de les bases de patrocini i publicitat de Deltebre, que incorporarà nous conceptes com la inserció de publicitat de la pàgina web de turisme de Deltebre, i l’ajut per al desplaçament a les fires i promoció de producte.

En el marc del plenari també es debatrà la proposta de modificació del reglament d’empreses licitadores de Deltebre, per tal de seguir fomentant la compra, per part de l’Ajuntament de Deltebre, al comerç i empreses locals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.