La XVII Festa de la Cirera de Paüls se celebrarà els dies 6 i 7 de juny online. L’Ajuntament de Paüls ha programat un seguit d’activitats com ara vídeos demostratius de confecció de cabassos, gaiates o miniatures, d’elaboració de cocs o tapes en cirera i de ballada de jotes amb la xaranga local. “No volem que es perdi la Festa de la Cirera i ens hem reinventat”, ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell. L’Ajuntament de Paüls va estrenar el web www.cireradepauls.cat amb l’objectiu de donar a conèixer la cirera de Paüls, però també l’artesania, la gastronomia i la cultura local.

A més de les activitats de la Festa de la Cirera programades en línia, durant els pròxims dies es podrà consultar tota la programació i algunes novetats, també serà possible comprar cirera a través del web. “Esperem que el temps sigui favorable perquè la cirera és un producte molt delicat i tant el vent com la pluja afecten la producció i últimament no ens està ajudant gaire”, ha dit Adell, que recorda que la producció s’ha vist perjudicada per les pluges de principi de maig.

Pel que fa al cartell de la dissetena edició de la festa ha anat a càrrec del pintor local Domingo Basco.

D’altra banda, l’alcalde de Paüls espera que l’evolució de la pandèmia del coronavirus continue controlada a les Terres de l’Ebre, que des d’aquest dilluns ha passat a la fase 2 de desconfinament, i que al mes de juliol es puguen obrir les piscines municipals i programar activitats culturals, encara que sigui amb un format diferent de l’habitual.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.