Reactivació de les inscripcions i formació telemàtica. Després que el Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, el passat 21 de febrer de 2020, obrís les inscripcions pel Curs d’Àrbitres i Àrbitres assistents de futbol sala, l’estat d’alarma declarat amb motiu de l’emergència sanitària de la Covid-19 ha comportat la modificació dels processos de funcionament de la formació.

És per aquest motiu que el CTAFS ha treballat en buscar la millor opció a l’hora d’oferir aquesta formació inicial que han de realitzar i superar totes aquelles persones interessades en incorporar-se com a nous àrbitres o àrbitres assistents la propera temporada 2020-2021.

El Curs d’Àrbitres i Àrbitres assistents de Futbol Sala està destinat a totes aquelles persones interessades en introduir-se en la formació arbitral, i s’impartirà del 6 al 30 de juliol de 2020 (del 6 al 16 de juliol el primer torn, i del 20 al 30 de juliol el segon torn), mantenint, d’aquesta manera, tant els torns com les dates previstes inicialment, amb horaris pendents de determinar.

Adaptant-se a la situació mundial actual, el curs es realitzarà de forma telemàtica, oferint una formació a distància a grups reduïts d’un màxim de 25 alumnes. Cada grup disposarà d’un assessorament personalitzat per part d’un tutor que donarà un suport formatiu i, al mateix temps, serà l’enllaç amb el professorat.

Els curs està format per 6 classes, 1 part pràctica i 1 examen. A continuació es detallen les matèries que s’impartiran en el curs de referència:

ASSIGNATURES DEL CURS

 • Regles del joc
 • Acta online
 • Protocol previ del partit
 • Psicologia arbitral
 • Part pràctica (*)

(*) La part pràctica quedarà condicionada a la situació sanitària i a la disponibilitat de les instal·lacions.

La inscripció online

La inscripció al Curs d’Àrbitres i Àrbitres Assistents de futbol sala s’ha de realitzar telemàticament, fins que s’exhaureixin les places, omplint el següent formulari d’inscripció.

 • Una vegada enviada la inscripció, s’han de seguir els següents passos:
 • Realitzar una entrevista: aquestes es duran a terme mitjançant videoconferència
 • Si se supera, s’haurà de formalitzar el pagament de 60€ d’inscripció (o 30€ en cas de ser àrbitra)
 • Aprovat el curs, s’hauran de realitzar i superar les proves físiques, les quals queden condicionades a la situació sanitària i a la disponibilitat de les instal·lacions.
 • Posteriorment, superades les proves físiques, l’aspirant entrarà a formar part del CTAFS.

Els requisits mínims d’accés

A continuació es detallen els requisits mínims d’accés exigits:

 • Ser nacional d’algun dels estats membres de la Comunitat Europea o, en el seu defecte, estar en possessió del permís de residència.
 • Tenir veïnatge administratiu a Catalunya.
 • Ser major d’edat i no haver complert 25 anys el dia 1 de juliol. També podran integrar-se en l’organització arbitral els que tinguin entre 16 (complerts l’any 2020) i 18 anys. En aquest darrer cas hauran d’aportar una autorització del pare o tutor.
 • En els casos de majors de 25 anys, s’estudiarà cada perfil una vegada realitzada l’entrevista personal.
 • Estar en ple ús dels drets civils.
 • No estar inhabilitat ni haver estat sancionat més d’una vegada per falta greu o una vegada per falta molt greu, pels òrgans competents de la jurisdicció esportiva, ni haver estat expulsat de cap organització d’aquesta mena.
 • No haver suspès en dues ocasions aquest curs, la qual cosa l’inhabilitaria per accedir novament al mateix. Només ho podrà tornar a fer si han passat un mínim de dues temporades.
 • Pagament de l’import de la matrícula que dóna accés al curs de formació i, posteriorment, a realitzar les proves físiques d’accés.
 • Disposar d’un dispositiu amb connexió a internet per la realitzar les classes per videoconferència i, posteriorment, per l’elaboració de les actes (tablet, smartphone o portàtil).

El preu de la inscripció

Una vegada realitzada la inscripció online, i superada l’entrevista inicial, per tal de poder dur a terme la formació del Curs d’Àrbitres i Àrbitres assistents de futbol sala, caldrà realitzar el pagament corresponent a la inscripció.

PREUS CURS D’ÀRBITRES I ÀRBITRES ASSISTENTS DE FUTBOL SALA

INSCRIPCIÓ MASCULINA 60€

INSCRIPCIÓ FEMENINA (*) 30€

Continuant amb la campanya #Orgullosa, impulsada des de l’FCF, la qual aposta pel futbol sala femení, les noies que vulguin realitzar aquest curs rebran una subvenció del 50%.

El pagament de la inscripció

El pagament de la inscripció es realitzarà a través de la intranet federativa personal de cada interessat una vegada realitzada la inscripció online i superada l’entrevista inicial.

Amb la convocatòria d’aquests nous Cursos d’Àrbitres i Àrbitres assistents de futbol sala es dóna el tret de sortida a la formació dels futurs àrbitres que, de ser aptes, començaran a arbitrar la propera temporada 2020-2021.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.