Després de l’inici de la preinscripció telemàtica als centres de primària i secundària obligatòria, és el torn d’oferir-ho presencialment. Tot i que la majoria s’han realitzat per internet (s’estima un 95%), es calcula que el 5% no disposen de mitjans per preinscriure’s en aquesta modalitat, pel que tenen fins al 22 de maig per demanar cita prèvia al centre demanat en primera opció. Així, s’ha reservat uns dies per a qui no té opció d’utilitzar la preinscripció telemàtica. A partir d’avui dimarts, 19 de maig, i fins a finalitzar el període de preinscripcions, el 22 de maig, els centres ja ofereixen l’opció de tramitar la documentació de forma presencial.

Els centres docents i el Departament d’Educació han posat molts esforços per garantir totes les mesures de seguretat, començant per demanar cita prèvia. En este cas, al centre hi ha d’anar, preferiblement, una sola persona a fer les gestions. S’ha de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa o portar el seu propi bolígraf. Igual que en altres àmbits, es recomana portar mascareta i guants.

La preinscripció telemàtica ofereix una comoditat i practicitat, tant per als centres com als pares i mares que han de realitzar les preinscripcions i ho poden fer en qualsevol moment. Mitjançant el web preinscripcio.gencat.cat es pot fer el tràmit en línia eliminant la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre de forma presencial. Al formulari telemàtic es poden omplir les dades i enviar la documentació necessària escanejada o fotografiada per correu electrònic al centre demanat en primera opció.

Ara queden les matrícules, del 13 al 17 de juliol per als estudis d’educació infantil, primària i ESO. Els centres les gestionaran amb cita prèvia utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. En este cas, també es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre. Altrament, al juny es realitzaran les preinscripcions a batxillerat i cicles formatius, tant de grau mitjà com superior, un procés que ja es feia telemàticament.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.