L’AECE s’ha reunit per videoconferència amb la Directora General de Comerç, Muntsa Vilalta, amb la Directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, la Cap de Secció de Comerç i Turisme SSTT, Anna Ferré i la Cap de l’Àrea de Comerç del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Marta Raurell.

En la seva intervenció, la Directora General ha informat que un 70% dels establiments de Catalunya no han pogut obrir a data d’avui. Un sector viu que activa l’economia i els efectes han estat realment importants. Les empreses preferentment necessiten liquiditat, des de la Conselleria no demanen moratòria sinó suspensió de tributs i cotitzacions socials.

Ha manifestat que es necessiten molts més recursos per aquest sector i s’està treballant per treure noves línies d’incentius directes als comerços. Ha explicat que dins de les línies d’ajudes que es van publicar recentment, encara estan obertes les de moda i reformes als comerços.

Ha informat també del Pla de Xoc que està executant el Departament amb quatre grans línies estratègiques:

  • Mesures economicofinanceres.
  • Mesures en l’àmbit de la prevenció i de la seguretat.
  • Mesures per a la reactivació del negoci.
  • Mesures de comunicació.

Ha explicat que s’ha ficat en marxa al web del Departament, el Taulell del Comerç, una iniciativa que neix en la voluntat de ser altaveu de les entitats i associacions de comerç, donant visibilitat a les seves diferents iniciatives de dinamització i Marketplaces. L’objectiu és que aquesta plataforma esdevingui un referent online per a les entitats, les empreses i els consumidors.

També, la campanya de comunicació #Araéselteutorn, que s’ha començat a difondre coincidint amb la reobertura gradual dels establiments comercials.

La directora ha puntualitzat que moltes actuacions són competència del Govern de l’Estat i que a les reunions que estan tenint, estan treballant moltíssim per un sector tant danyat. Els empresaris han mostrat també la seva preocupació per la prohibició de fer rebaixes ordenada pel Govern de l’Estat.

Des de l’AECE, es fa una crida urgent per a la reactivació del comerç del territori. El comerç a Terres de l’Ebre sempre ha tingut dificultats i el Covid-19 l’ha acabat d’enfonsar. La falta de liquiditat abocarà al tancament dels negocis si no actuen d’immediat, si esperem mesos, ja no hi haurà solució. L’AECE estén la mà al Govern per treballar plegats en defensa del comerç de les Terres de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.