La plataforma solidària Rebrotem ha obert aquest divendres la convocatòria per poder accedir a les dotacions econòmiques destinades a les explotacions agrícoles afectades per l’incendi forestal del juny de l’any passat a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. L’últim dia per poder presentar-s’hi és el 28 de juny.

Rebrotem ha elaborat les bases de la convocatòria amb l’estreta col·laboració voluntària d’Unió de Pagesos i també comptarà amb el sindicat agrari en tot el procés d’entrega de les dotacions.

La dotació econòmica per distribuir entre els beneficiaris és en total 112.112 euros, aquesta xifra és en homenatge als cossos de seguretat i d’emergències que van apagar l’incendi. La determinació de la quantia dels ajuts es realitzarà en funció del nombre sol·licituds i del barem de punts que sumi cada sol·licitud (en funció de si es tracta d’una explotació agrària prioritària, si s’és agricultor professional i el nombre d’hectàrees afectades).

Les condicions d’admissibilitat per accedir a aquesta dotació són les següents: l’explotació agrària ha d’haver estat afectada per l’incendi; ha d’estar inclosa a la Declaració única agrària (DUN) de l’any 2019 pel sol·licitant de l’ajut; les superfícies, prèviament a l’incendi, havien de ser productives, no podien estar abandonades en condicions deficients de cultiu; l’obligació de recuperar el potencial productiu i el de dedicar tot l’import que es rebi de Rebrotem a aquesta finalitat.

La resta de diners amb què compta Rebrotem es destinaran a diferents projectes, encara per determinar, de reforestació i de conscienciació dels models de consum i de territori.

Ara per ara, Rebrotem ha recaptat més de 130.000 euros, però encara continuen rebent donacions. El gruix dels diners, 98.117,28 euros, provenen de la campanya de micromecenatge duta a terme a través de Goteo (es van recaptar un total de 105.322, però s’ha de descomptar la part corresponent a la plataforma de micromecenatge per les despeses de gestió). De la campanya d’arrodoniment de la compra solidària de Condis, es van obtenir 15.965,35 euros. La resta de diners provenen de donacions directes al compte corrent i de les activitats solidaries organitzades per diverses entitats i organitzacions del territori i d’altres punts de Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.