El diputat Joan Capdevila ha interpel·lat aquest matí a la ministra Teresa Ribera sobre les actuacions que ha de fer l’Estat per a protegir el Delta de l’Ebre, i concretament a la barra del Trabucador.

Capdevila, després d’enumerar les afectacions provocades pels temporals li ha recordat a la ministra les queixes dels Ajuntaments i la Taula de Consens pel Delta, manifestant que “aquestes actuacions d’urgència són totalment insuficients i per això reclamen una solució propera a la definitiva”.

Pel que respecta al trencament de la barra del Trabucador el diputat republicà ha afirmat que “els camions d’arena ja no són suficients i la millor solució passa per la instal·lació d’una draga”.

Capdevila ha acabat la seva intervenció advertint que “el desastre irreversible és imminent” i demanant amb urgència “que rebi als afectats i ordeni amb diligència l’adopció de mesures, que com a mínim, estabilitzin aquesta situació”.

La ministra, que ha comparegut a la Comissió de Transició Ecològica i Repte Demogràfic per informar sobre la crisi del Covid-19, ha contestat al diputat que era conscient de la situació i que passat l’estiu presentarà un Pla d’actuació per al Delta de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.