L’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla, a través de ValueGenSys, empresa consultora hotelera, ha elaborat un pla per transformar tot el municipi de l’Ampolla en una destinació turística “Covid19-Safe”, amb l’objectiu de donar les màximes garanties sanitàries a visitants i turistes.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de l’Ampolla i  les empreses locals van mostrar la seva preocupació sobre el futur de la temporada turística. Amb l’empitjorament de la pandèmia a nivell global, van arribar a la conclusió que era necessari transformar tot el municipi en una destinació turística segura contra la Covid-19, amb l’objectiu de garantir tant als ciutadans com als turistes una alta seguretat sanitària.

A partir de la detecció d’aquesta necessitat, s’ha treballat en la creació d’un pla de prevenció adreçat a la ciutadania de l’Ampolla, visitants, turistes i també establiments de la població.
D’una banda, per a la ciutadania, turistes i visitants s’ofereix la realització d’un ampli curs online de prevenció del contagi de la Covid-19, a través del qual se’ls hi explica de forma senzilla què és el coronavirus SARS-CoV-2, com es combat, com se l’ha de controlar, com han de protegir-se i com han de protegir als altres.

A tots els visitants i turistes se’ls informarà sobre les mesures de protecció que han d’adoptar i se’ls recomanarà la realització del curs just a la seva arribada al municipi o previament quan estiguin realitzant la reserva d’allotjament.

D’altra banda, per als establiments s’ha posat en marxa un segon curs en línia sobre com es creen i s’implanten plans de prevenció contra la Covid- 19 a empreses i espais públics. Un cop que els propietaris dels negocis de l’Ampolla hagin realitzat aquest curs, es dissenyarà un pla personalitzat per a cada establiment per controlar tots els potencials perills de contagi. Una vegada que aquest pla estigui finalitzat, professionals de la prevenció l’avaluaran i, si aquest compleix amb les mesures necessàries, l’establiment obtindrà un certificat que acrediti que és un lloc “Covid19- Safe”.

Els cursos, finançats per l’Ajuntament de l’Ampolla i amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla, són de lliure accés i gratuïts tant per a la ciutadania, com per a turistes i establiments, i es podran consultar a la pàgina web https://www.ampolla.cat/covid-safe.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.