El xef argentí Gonzalo D’Ambrosio dedica el programa “Las Rutas D’Ambrosio”, que emet aquest dissabte 9 de maig La2 de RTVE a les 18.30 hores, a la gastronomia del delta de l’Ebre.

El delta de l’Ebre és un paisatge canviant i en contínua evolució. Bona prova d’això és el cranc blau. En el decurs del programa el cuiner argentí descobreix les pecularietats d’aquesta espècie invasora i elabora una recepta amb aquests crustacis.

Si per alguna cosa destaca la gastronomia de delta de l’Ebre és per l’arròs de gran qualitat. El presentador de “Las Rutas D’Ambrosio” inicia un procés d’exploració que el porta a segar arròs al costat d’un pagès, a delectar-se amb les basses d’aigua que el seu cultiu dibuixa en el paisatge, a visitar una cooperativa de productors locals, a elaborar un sake japonès amb arròs de Delta, i per descomptat, a cuinar un arròs en un assecador.

Les salines, les muscleres o els flamencs, que embelleixen l’horitzó de delta de l’Ebre, també tindran el seu protagonisme en el programa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.