El Campus Terres de l’Ebre de la URV oferirà a partir del curs 2020-21 el doble grau d’Educació Infantil i d’Educació Primària, que incrementa en 10 el nombre de places d’aquesta titulació. El doble grau consta de 366 crèdits que es cursen en 5 anys, el darrer dels quals correspondran a pràctiques externes. Aquesta titulació habilita per ser docent en centres escolars de titularitat pública o privada tant en l’etapa d’educació infantil (de 0 a 6 anys) com de primària de (6 a 12 anys) i obre la porta a altres possibilitats laborals en l’àmbit educatiu.

Així s’ha aprovat al Consell de Govern d’aquest 7 de maig. A més a més, s’ha aprovat també l’oferta de places de nou accés als graus, que inclou l’increment del nombre de places dels graus que tenen més demanda: Comunicació audiovisual, Educació social, Enginyeria biomèdica, Enginyeria informàtica, Enginyeria química, Fisioteràpia, Màrqueting (al centre adscrit ESIC), Nutrició humana i dietètica, Pedagogia, Periodisme, Psicologia, Publicitat i relacions públiques i Química. A la vegada, es redueix el nombre de places en cinc ensenyaments.

El 85% dels estudiants poden seguir la docència a distància

En el context d’excepcionalitat per la COVID-19, la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat, Maria Bonet, ha detallat que des de l’inici del confinament, el 85% dels estudiants han pogut seguir la docència a distància, que s’ha pogut transformar en el 97% dels graus i el 92% dels màsters.

Alhora, la Universitat ha donat resposta a les necessitats de 24 estudiants que no disposaven de la tecnologia necessària per seguir la docència a distància: els ha fet arribar 11 ordinadors portàtils, 16 targetes SIM i 6 mòdems. I també han detectat algunes mancances en les eines tecnològiques dels estudiants: el 10% no tenen càmera ni micròfon, no tots els estudiants tenen un funcionament òptim de la xarxa d’Internet (més del 50% sí que el tenen), i més d’un 30% afirmen perdre la connexió en algun moment.

D’altra banda, es posa en funcionament la Càtedra Uriach de Nutracèutica (URV-Fundació Uriach), que tindrà per objectiu promoure els nutracèutics i els seus efectes en la salut. Aquest àmbit de la ciència desenvolupa suplements dietètics amb un potencial per lliurar una forma concentrada d’un compost bioactiu. Són productes que proporcionen avantatges de salut en la prevenció i el tractament de les malalties no transmissibles, com ara l’obesitat, la diabetis, la hipertensió i la síndrome metabòlica.

La nova càtedra sorgeix de la col·laboració entre el grup de recerca de Nutrigenòmica, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, que té com a objectiu generar coneixement orientat al disseny d’aliments funcionals i nutracèutics capaços de prevenir, endarrerir o pal·liar malalties metabòliques, i la Fundació Uriach, que promou la recerca de la història de les ciències de la salut. La directora de la càtedra és la investigadora Begoña Muguerza.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.