L’Ajuntament d’Amposta ha fet l’últim tràmit administratiu per iniciar de manera immediata les obres de restauració del castell medieval.Aquest dimecres, garantint totes les mesures de seguretat i prevenció, es va signar l’acta de replanteig i inici d’obres, el darrer tràmit administratiu per poder començar les obres. Aquesta actuació, que porta per títol Recuperació i posada en valor de la celòquia del Castell dels Cavallers de l’Orde de Sant Joan, suposa una inversió de 600.000 euros, 450.000 dels quals es financien amb una subvenció de l’1,5% cultural.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, s’ha mostrat satisfet de poder realitzar la signatura de l’acta de replanteig, perquè “suposa l’inici immediat de les obres”. “És un pas més per a la recuperació de la normalitat i la reactivació econòmica de la ciutat”, assenyala, tot recordant que les obres les executarà l’empresa ampostina Adolfo Constructors.

Es tracta d’una actuació que preveu el Pla Director de la Façana Fluvial i que vol recuperar els elements medievals de la zona del Castell per tal de facilitar-ne la seva lectura històrica i posar en valor aquest patrimoni.

Entre altres actuacions, el projecte preveu actuacions al tercer fossat, eliminant, per exemple, el mur que actualment tanca el fossat al riu i deixant al descobert un mur medieval i fent-ne excavacions arqueològiques. Pel que fa a la zona on hi ha la base de l’antiga xemeneia del molí Escrivà, el projecte preveu demolir les construccions més modernes per reconstruir la morfologia original dels murs i la volta. Quant a la torre de la celòquia, es pretén fer la reconstrucció parcial de la seva volumetria.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.