La Mancomunitat Taula del Sénia ha enviat una carta conjunta als Consellers d’Educació de Catalunya (Josep Bargalló) i de la Comunitat Valenciana (Vicent Marzà), agraint-los que es posen en marxa nous estudis professionals per al proper curs 2020-21 als Instituts d’Alcanar i  d’Ulldecona.

Aquest tema arranca d’una reunió feta a Castelló entre els Consellers Bargalló i Marzà a finals del 2019 on van parlar de la coordinació de la Formació Professional a la zona fronterera i de la participació de la  Mancomunitat Taula del Sénia.

Un cop fetes les primeres reunions preparatòries, es van haver de paralitzar per causa del COVID-19, però el treball ha seguit i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat per al proper curs 2020-21 estos nous estudis:

a l’Institut d’Alcanar, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vídeo, Discjòquei i So

a l’Institut d’Ulldecona, el Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar  de Construcció, com a punt d’inici dels estudis de CFGM de Pedra Natural, afegint que a més es vol augmentar l’oferta d’FP el curs següent 2021-22 a  altres instituts del Territori Sénia.

Finalment, se’ls ha demanat als 2 Consellers una reunió conjunta de tots plegats abans de l’estiu per seguir treballant tot el tema de la coordinació entre els territoris.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.