El Govern d’Espanya ha lliurat a Catalunya un total de 2.360.000 màscares per al seu repartiment a partir del dilluns en els principals nodes de transport, ajuntaments i entitats socials. Les màscares ja han estat rebudes pels quatre subdelegats del Govern: Carlos Prieto, a Barcelona; Joan Sabaté, a Tarragona; José Crespín, a Lleida, i Albert Bramon, a Girona. Els subdelegats del Govern lliuraran part de les màscares a Protecció Civil de la Generalitat per al seu repartiment en els principals nodes de transport, i una altra part la lliuraran a ajuntaments i les entitats socials Càritas, Creu Roja i Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

PROVÍNCIA MÀSCARES

  • BARCELONA 1.744.000
  • TARRAGONA 245.000
  • GIRONA 237.000
  • LLEIDA 134.000

TOTAL 2.360.000

En el conjunt d’Espanya, les delegacions i subdelegacions del Govern d’Espanya han rebut durant aquest cap de setmana 14,5 milions de màscares, de les quals 6 milions es repartiran en els nodes de transport, 7 milions als ajuntaments i les restants, 1,5 milions, a entitats socials en els territoris.

A partir de demà dilluns, 4 de maig, el Govern d’Espanya desplegarà un ampli operatiu en totes les comunitats autònomes per a reforçar i donar compliment a la mesura anunciada el dissabte pel president del Govern, que estableix l’obligatorietat de l’ús de màscares en el transport públic. El Sistema Nacional de Protecció Civil, sota la coordinació de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, estarà al capdavant d’un dispositiu que preveu el repartiment, en tot el territori nacional, de fins a 6 milions de màscares el dilluns i el dimarts. La distribució, coordinada en cada Comunitat Autònoma per la Delegació del Govern i la Conselleria amb competències en matèria de Protecció Civil, cerca garantir l’ús obligatori de màscares en els transports públics col·lectius.

3.500 punts de distribució en tota Espanya

S’han establert més de 3.500 punts de distribució en els principals nodes de transport, en els quals participen voluntaris de Protecció Civil, voluntaris de Creu Roja Espanyola, voluntaris de DYA, i policies municipals. Col·laboren també membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i de les policies autonòmiques. En total, participaran més de 15.000 efectius. El Sistema Nacional de Protecció Civil funciona durant l’estat d’alarma sota la dependència funcional del Ministeri de l’Interior.

Respecte als més de 7 milions de màscares que rebran els municipis, la distribució es farà amb la col·laboració de les delegacions i subdelegacions, i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), els ajuntaments, les diputacions provincials, els capítols i els consells insulars.

D’altra banda, el Govern d’Espanya lliurarà, per al seu repartiment, més de 1,5 milions de màscares a tres entitats socials: Càritas, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat i Creu Roja.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.