La Festa del Renaixement de Tortosa opta a ser tresor del patrimoni cultural de la ciutat. Des de fa vint-i-cinc anys se celebrar aquesta festa de recreació històrica amb el subtítol de l’esplendor d’una ciutat del segle XVI. En aquesta festa hi participen més de 500 actors, 60 espectacles i 3000 ciutadans vestits d’època que transporten al visitant a la Tortosa del segle XVI moment en el qual gaudia d’una gran rellevància en tots els àmbits.

Fins ara han estat nominades provisionalment com a candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

  • Catedral
  • Festa del Renaixement

Avui s’ha fet pública una nova candidatura

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a [email protected] i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col·laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.