Amb motiu de la pandèmia COVID-19 les jornades del patrimoni campredonenc s’endarrereixen les dates previstes del 30 d’abril i l’1 de maig. Les jornades passen al 3 i 4 d’octubre.

Enguany dedicades a l’olivera

S’ha recuperat una olivera monumental situada a la finca de Pino. I en aquest entorn i al voltant de l’olivera hem preparat tot un seguit d’activitats de les quals esperen poder gaudir-ne. “Volem donar les gràcies a tots els qui han fet possible la recuperació d’aquesta olivera: Llorenç Giménez, propietari, l’Ajuntament de Campredó i els voluntaris que han fet la neteja i el desbrossament“, han dit des de la regidoria del consistori campredonenc.

Programació prevista:

3 d’octubre: Pla de Pino

18.00h Poesies Fargues, Morrudes i Sevillenques
19.00h Jotes dels plegadors

4 d’octubre: Pla de Pino

11. 00h Explicació de la recuperació de l’olivera monumental de la Finca de Pino
11.15h Inauguració de l’exposició d’eines del camp a la mateixa Finca de Pino
12.00h Tast de diferents olis de productors campredonencs

1r concurs d’olives posades

Olives amb tot, tot i tot.(tapes)

10.00h Sortida a peu Camí Ranxero (davant Pavistam)
10.30h Sortida en bici Camí Ranxero (davant Pavistam)
10.30h Servei de transport fins al pla de Pino (sortida plaça de l’església)

L’Ajuntament de Campredó amb l’alcalde, Damià Grau, va signar el 18 de febrer un conveni de cessió d’ús d’una finca, propietat del Sr. Llorenç Giménez Pino per tal de recuperar una olivera monumental situada en un dels bancals. L’esmentada olivera es troba al marge esquerre del barranc de Rocacorba. La intenció és recuperar aquest indret mitjançant els i les membres de l’Associació Cultural Soldevila i diferents voluntaris amb la finalitat de dignificar el nostre Patrimoni rural i natural i també promocionar la marca “la nova cultura de l’oli”. A la vegada es pretén fer-la servir com àrea de descans, ja que al seu redós passa un sender per anar en bicicleta o a caminar.
Tanmateix, voldríem informar que les properes Jornades del Patrimoni porten com a títol “L’Olivera és Patrimoni ”

El passat 8 de març l’Associació Cultural Soldevila i voluntaris van dur a terme la primera intervenció per recuperar l’olivera monumental del Pla de Pino. La jornada va consistir en desbrossar l’olivera tota coberta, neteja dels seus voltants i acondicionament de l’entorn.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.