L’Ajuntament d’Alcanar ha acordat un segon paquet de mesures que, conjuntament amb les anunciades fa un parell de setmanes, tenen per objectiu ajudar el teixit productiu del municipi i pal·liar els efectes de l’aturada de l’activitat econòmica arran de la crisi sanitària i social provocada per la COVID-19.

En aquest sentit, des de l’equip de govern s’aposta per la creació d’una línia d’ajuts per compensar les despeses ocasionades per l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i d’escombraries mentre dure l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol, que obliga l’aturada de l’activitat  a comerços i empreses que desenvolupen serveis no essencials.  En les  setmanes vinents es donaran més detalls sobre les bases i els procediments establerts per poder acollir-se a aquests ajuts.

Agilització en la tramitació de factures i escurçament del període de pagament

Malgrat que l’Ajuntament roman tancat al públic, des del consistori es va manifestar la voluntat de mantenir l’activitat per tal de garantir els pagaments a empreses i autònoms, i per això s’han intensificat els esforços per agilitzar la tramitació de factures  i escurçar els terminis de pagament. En les darreres dues setmanes, s’ha realitzat pagaments a proveïdors per més de 430.000 € i més de 60.000 € a famílies, en concepte de subvencions diverses

Reducció del 50% en el cànon de l’aigua

El Govern de la Generalitat va comunicar a l’Ajuntament que ha decidit, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua, aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig. Aquesta mesura també s’ha fet efectiva al món empresarial, aplicant una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.