Els transportistes amb la targeta de tacògraf caducada des del 6 de març podran continuar amb la seva activitat durant l’estat d’alarma, segons una ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) publicada aquest dimarts al BOE. Els afectats hauran de portar al seu vehicle l’exemplar expirat, un comprovant de la sol·licitud de renovació, així com les impressions de ruta. “Es tracta així de pal·liar els possibles perjudicis derivats de la no recepció de la targeta de tacògraf renovada durant aquesta situació”, ha assenyalat el Ministeri, que reconeix que el sector de transports de mercaderies s’ha convertit en una “activitat essencial” després de la declaració de l’estat d’alarma per garantir l’abastament dels ciutadans.

Tot i que els conductors han continuat sol·licitant la renovació de les targetes de tacògraf que expiraven aquests dies, el Ministeri de Transports accepta que la situació excepcional a l’Estat per la crisi del coronavirus ha repercutit també en la realització d’alguns tràmits i gestions amb l’administració. Una situació que ha provocat retards en l’entrega de les targetes renovades als transportistes, que el Mitma vol mirar de reparar amb aquesta mesura publicada avui al BOE.

Autor: