El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat aquest divendres la mort d’una persona per coronavirus i 3 nous casos positius a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra eleva fins a 111 el nombre de persones infectades pel virus, de les quals n’hi ha 30 d’hospitalitzades (8 ingressades a la Unitat de Cures Intensives). Pel que fa a les defuncions, el nombre total és ara de 8.
No obstant això, cal destacar que el nombre de persones hospitalitzades ha disminuit en quatre respecte el balanç de dijous i el de persones ingressades a la UCI també ha baixat en una persona. La nota més positiva és que en les últimes 24 hores ja s’ha donat un total de 7 altes.

La persona que ha mort es tracta de la religiosa Pilar Lajusticia Chueca, de 87 anys, membre de la congregació de Nostra Senyora de la Consolació, que residia a la residència mare de Jesús. Cliqueu aquí per més informació.

El Ministeri de Sanitat xifra ja en 117.710 el nombre de casos de coronavirus a tot l’estat espanyol i en 10.935 les morts per la malaltia, 932 en les últimes 24 hores. Segons les últimes dades fetes públiques, hi ha hagut 7.472 nou contagis notificats des de dijous. A més, 6.416 persones han requerit ingrés a les UCI, 324 més que ahir i s’han donat d’alta 30.513 persones, 3.770 més que aquest dijous. Per comunitats, la de Madrid continua essent la més afectada amb 34.188 casos del nombre total i 4.483 defuncions. La segueix Catalunya amb 23.460 contagiats confirmats i 2.335 morts. Les dues castelles, Castella-la Manxa i Castella i Lleó, acumulen ja 8.523 i 7.875 casos respectivament.

La cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, assegura que les dades i els percentatges registrats en les últimes hores confirmen la “tendència” a la reducció dels darrers dies. A més, ha explicat que, segons les xifres d’hospitalitzats, els increments se situen ara entorn del 10% durant aquesta última setmana. “Abans eren del 30%”, ha dit Sierra, que ha afegit que en algunes comunitats, fins i tot, els casos estan baixant.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.