Prop d’un centenar de persones s’han inscrit, des que va començar l’estat d’alarma per la crisi de la Covid-19, a la borsa del voluntariat de l’Ajuntament d’Amposta, que realitzen tasques de suport a persones vulnerables que no poden sortir de casa bé perquè tenen la mobilitat reduïda bé perquè són població de risc. Anar a fer la compra, traure el gos a passejar, anar a buscar medicaments a la farmàcia o fer acompanyament telefònic a persones que estan soles durant el confinament són alguens de les tasques que estan realitzant les persones d’aquesta borsa, creada per les àrees de Participació Ciutadana i Serveis Socials. Aquestes persones voluntàries també col·laboren amb el grup de Makers de les Terres de l’Ebre que estan fabricant viseres homologades per Salut, recollint el material per a fabricar-les i després portant les viseres ja fabricades als seus destinataris.

Actualment, de les 93 persones inscrites hi ha una seixantena de voluntàries i voluntaris activats“, explica la regidora de Participació Ciutadana, Carla Bonfill, qui agraeix la tasca realitzada per tots ells i assenyala que totes les tasques es fan complint les mesures de seguretat i higiene per evitar el contagi. “A tots els i les voluntàries se’ls ha donat una mascareta“, diu Bonfill. De fet, les mascartes -fetes de tela i que serveixen perquè els voluntaris i voluntàries no puguin contagiar a ningú- també les va fabricar una persona voluntària, a qui Bonfill també agraeix la tasca feta. “Ens va cosir un centenar de mascaretes, que va cedir a l’Ajuntament per protegir el voluntariat“, clou la regidora de Participació Ciutadana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.