A Amposta, com a mesura de prevenció i per tal de controlar els accesos de la ciutat, es fan controls policials les 24 hores del dia. Durant aquesta setmana s’han idenfiticat 362 vianants, 5286 vehicles i s’han interposat 36 denúncies. Ara s’ha pres una nova mesura per tal que el confinament sigui més efectiu. 

La brigada municipal de la capital del Montsià ha instal·lat, amb la coordinació de la Policia Local, barreres New Jersey als accessos secundaris d’Amposta. La mesura, arriba segons Josep Massana, inspector en cap de la Policia Local ampostina, “per controlar l’accés a la ciutat i facilitar el control dels vehicles que es desplacen”.

 

 

Així doncs, a partir d’aquest dissabte al matí només estan obertes 5 entrades principals: Avinguda de Sant Jaume, Pont Penjant, Avinguda Santa Bàrbara, Avinguda de la Ràpita i Grau. No es descarta, però, que durant els propers dies es pugui valorar tancar més accessos.

 Continus controls policials a tots els accesos

A més a més, durant aquesta setmana, i les properes, es fan controls policials les 24 hores del dia durant els 3 torns de treball per evitar els desplaçaments innecessaris. Des de dilluns 16 de març, a Amposta s’han fet 119 controls, s’han identificat a 362 vianants i a 5286 vehicles. Això sí, el número total de sancions ha estat de 36. Fet que demostra que després d’una setmana de confinament, la gent ja s’ha començat a conscienciar.

Amb tot, Josep Massana, inspector en cap pol local amposta ha recordat en declaracions a Ebredigital.cat que totes aquelles accions necessaries com poden ser anar a comprar menjar o medicaments “s’han de fer dintre la mateixa població per evitar desplaçaments”.

Els únics casos en els que es pot circular són per comprar aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat. Per anar a centres sanitaris o al lloc de treball. Per retornar al lloc de residència habitual. Tenir cura de persones o anar a entitats financeres o d’assegurances.

Les sancions per incomplir el confinament poden suposar una multa mínima de 600 euros, i que segons els casos, pot ascendir fins al 30.000.