Les associacions de dones de la Terra Alta han treballat en un projecte fotogràfic que porta per nom ‘Terraltines, el rostre femení de la Terra Alta’, en el qual hi han participat un total de 493 dones de la comarca. Es tracta d’una exposició de retrats realitzats als dotze pobles terraltins per la fotògrafa gandesana Carme Ordeix.

L’exposició ‘Terraltines. El rostre femení de la Terra Alta’ ha aixecat molta expectació des del moment en què es va fer públic el projecte, encapçalat per les associacions de dones de la comarca amb la col·laboració del Consell Comarcal i els ajuntaments de la Terra Alta.

Diumenge 8 de març, i coincidint amb els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, el Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports de Prat de Comte va obrir les portes de la mostra fotogràfica, que es podrà visitar fins al pròxim 29 de març. L’exposició, de caràcter itinerant, visitarà la resta de la dotzena de pobles terraltins en el transcurs de l’any vinent.

La presentació de la mostra a Prat de Comte va comptar amb l’assistència de més 200 persones, que van voler veure de primera mà la impactant exposició, que ha comptat amb la participació de 493 dones de la comarca de totes les edats i que han estat fotografiades per la gandesana Carme Ordeix.

L’acte celebrat a Prat de Comte es va emmarcar en la celebració de l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones a la comarca, en què es va llegir el manifest institucional del 8 de març. La lectura va servir per denunciar que tot i els progressos aconseguits fins al moment, la igualtat entre dones i homes en la vida quotidiana encara no és una realitat i que la invisibilització de les dones en diferents àmbits, dificulta o alenteix el canvi cap a una societat més igualitària en què siguen presents més dones referents en totes les esferes de la vida.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.