La Tortosa Big Band oferirà aquest divendres 13 de març un concert solidari al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa a benefici de l’ONG Open Arms. És la contribució que la formació musical, pertanyent a l’associació Nova Batàvia, vol fer amb la fundació que encapçala Òscar Camps en la seua lluita per rescatar persones migrants a les aigües del Mediterrani. 

La iniciativa va sorgir dels membres de la Tortosa Big Band, quan van conèixer la crida d’alerta que l’ONG va fer per aconseguir fons per a la restauració del vaixell Open Arms: “Com que no és fàcil viure de la música, almenys que el nostre coneixement musical estiga a disposició de causes solidàries com aquesta”, explica Jordi Gaya, membre de la Tortosa Big Band i un dels impulsors del concert. “Fem música per gaudir, però malauradament hi ha persones que no ho poden fer”, assenyala Gaya, fent una crida a tothom a col·laborar en la causa. 

El recital repassarà diversos temes que beuen d’estils diversos, com el swing, el funky, el reggae, el bolero o el txa-txa, a més del rock. Comptarà, a més, amb la col·laboració del grup de claqué de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, que ballaran algunes de les peces del repertori. El concert està previst per divendres 13, a partir de les 20.30 hores. L’entrada comporta un donatiu de 10 euros, tot i que també preveuen un sistema de taquilla inversa (per la qual, tothom qui vulga ampliar el donatiu ho pot fer amb total llibertat) així com una fila zero per a les persones que no puguen assistir-hi. Tots els diners recollits es destinaran a la reparació del vaixell d’Open Arms. 

La venda d’entrades es fa al mateix teatre auditori Felip Pedrell, de dilluns a dijous, de 17 a 20 h; a l’Escola Municipal de Música de Tortosa, els dimarts i dijous, de 18.30 a 19.30 h; a la parada del Mercat de Tortosa de Risa-Querol; i a les empreses Tecnoserveis (rambla Felip Pedrell, 47) i Luxiform (passeig Joan Moreira, 29). Més informació sobre el concert o la venda d’entrades als telèfons 629 125 106 i 619 085 861. 

La Tortosa Big Band es va formar fa 6 anys, i actualment la integren més d’una quinzena de músics de les Terres de l’Ebre, la majoria dels quals professionals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.