El senador d’Esquerra Republicana, Miquel Aubà, s’ha entrevistat aquest dimarts amb el Secretari General de Transports, Pedro Saura, i el Director General de Carreteres, Francisco Javier Herrero per exigir-los “celeritat en l’actualització de la Declaració d’Impacte Ambiental de la Variant de Gandesa i la seva construcció”.

El senador ha anunciat que “els representants de l’Estat li han manifestat que la variant de Gandesa és prioritària a les de Corbera d’Ebre i Riudecols, i s’han compromès a destinar una partida econòmica en els propers Pressupostos Generals de l’Estat per licitar la redacció de la nova de la Declaració d’Impacte Ambiental de la variant de Gandesa”.

Aubà ha demanat que “no hi hagi més demores, i que aquest any s’acabi l’actualització de l’estudi d’impacte ambiental perquè al següent es pugui començar a licitar l’execució de la construcció de l’obra”.

Tot i la bona predisposició al diàleg el senador republicà s’ha mostrat “expectant” davant els compromisos adquirits pels representants del govern espanyol. De fet, el mes de setembre de 2018 Aubà i Saura ja es van reunir, a petició del senador, per la mateixa qüestió però els avenços han estat minsos.

Aubà ha lamentat la paràlisi que arrosseguen les variants de la carretera N-420 de Gandesa, Corbera d’Ebre i Riudecols per tenir caducada la Declaració d’Impacte Ambiental des de l’any 2012 i no disposar de partida als Pressupostos Generals de l’Estat des de fa uns quants anys. “Veurem si una vegada més es queda tot en paraules o bé es transforma en fets”, ha manifestat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.