L’Ajuntament de la Ràpita ha obert el període per sol·licitar ajudes econòmiques a les persones o famílies en risc d’exclusió social. Aquestes ajudes van dirigides a persones empadronades al municipi que es trobin amb dificultats econòmiques o en risc d’exclusió social amb l’objectiu de pal·liar situacions de necessitats bàsiques.

La finalitat d’aquestes ajudes és cobrir les situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques de subsistència en què es troben persones que no disposen de recursos suficients per afrontar-les i no estan en condicions d’aconseguir-los o rebre’ls d’altres.

El període de sol·licituds es va obrir el passat 13 de febrer i es tancarà l’11 de desembre. Els ajuts el poden demanar persones que estiguin empadronades a la Ràpita des de fa dos anys i que compleixin amb una sèrie de requisits econòmics que es mesuren a través de l’Indicador de renda de suficiència (IRSC) que estableix periòdicament la Generalitat de Catalunya.

El programa d’ajuts es gestionarà des de l’Ajuntament de la Ràpita, prèvia valoració dels serveis socials bàsics de referència. En tots els casos els ajuts aniran acompanyats d’un informe social. S’estableixen diversos tipus d’ajuts d’urgència social: per cobrir deutes de lloguer; per accés per a un habitatge de lloguer; per atendre el pagament de les factures pels subministraments que s’entenen bàsics en la vida ordinària, com ara subministrament d’aigua, electricitat i gas o per a allotjament temporal puntuals.

També es contemplen prestacions econòmiques excepcionals, que hauran d’anar acompanyades d’un informe social on consti la descripció de la situació que motiva aquesta excepcionalitat i el tipus d’ajut que es proposa. Així mateix, ajuts per a despeses d’atenció sanitària, per a medicaments de tractaments de llarga durada o crònics o bé casos temporals amb cost elevat; i per a ulleres. Un altre tipus són ajuts per potenciar la integració social de les persones en risc d’exclusió social: per a activitats temps de lleure o per a situacions d’especial gravetat.

La informació i la documentació per sol·licitar els ajuts es troba disponible online al web de l’Ajuntament de la Ràpita (www.larapita.cat) a la secció ‘Ajuts i Subvencions’. O bé es pot demanar informació als Serveis Socials de l’Ajuntament de La Ràpita trucant al 678 762 148 o a les oficines del Casal Municipal de Jubilat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.