El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha presidit aquest dijous al matí a Tortosa l’acte d’homenatge als docents i al personal d’administració i serveis jubilats el passat curs 2018-2019 a les Terres de l’Ebre. Durant l’acte, Bargalló ha posat de manifest la importància de reconèixer el professorat jubilat per la tasca exercida durant els seus anys en actiu: “Cada d’any es jubila molta gent en el món de l’educació, són 80.000 professors de la pública i el nombre de gent que es jubila és molt important, però també és molt important que aquesta gent que es jubila li puguem reconèixer personalment i individualment la feina que han fet durant tots aquests anys, reconèixer l’esforç que hi ha dedicat. Personalment, a mi m’agrada que puguem participar en aquests actes, que solen ser molt modestos però alhora molt emotius i molt lligats al territori”.

Prèviament, Josep Bargalló ha visitat dos centres educatius a Tortosa. A primera hora, el conseller ha arribat a l’Escola Sant Llàtzer i, conjuntament amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha recorregut alguns dels espais del centre i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu. L’escola té 200 alumnes matriculats d’educació infantil i primària. Els aprenentatges s’estructuren a partir de tres eixos principals: els tallers, els espais i l’encaix d’aula. La majoria d’aquests aprenentatges es desenvolupen amb una metodologia de treball cooperatiu.

A continuació, Bargalló ha visitat les instal·lacions de l’Institut Cristòfol Despuig. El conseller ha recorregut algunes de les aules del centre i s’ha reunit amb els membres de la directiva de l’institut. El centre té una matrícula de 468 alumnes d’ESO i batxillerat. Entre els aspectes pedagògics més rellevants, destaca que imparteix la doble titulació Batxibac (currículum mixt batxillerat-baccalauréat), les sessions de lectura autònoma de 30 minuts amb tallers i fitxes específiques, els programes d’innovació mòbils.edu i Apadrinem el nostre territori, i el Servei comunitari.

A més del personal dels centres educatius, el conseller ha sigut rebut per un grup de la junta de personal docent de les Terres de l’Ebre, que reclama al Govern una reversió real de les retallades iniciades fa més d’una dècada. Els docents demanen, entre altres, el restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades, reducció de les ràtios, estabilitzar el personal interí i substitut o la retirada del decret de plantilles.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.