Enguany, del 24 de juliol i fins el 9 d’agost, es disputaran els  Jocs Olímpics de Tòquio i els esportistes ja han començat el compte enrer. De fet, Amposta forma part del camí olímpic, ja que des d’aquesta setmana sis remeres es preparen per poder optar a formar part del bot de quatre sense timoner que participarà a la repesca olímpica que tindrà lloc a la ciutat Suïssa de Lucerna.

Es tracta de les remeres Ondiz Lekubarri, Izaskun Echaniz i Aitzopea González, del País Basc; la gallega, Iria Jarama i les ampostines, Núria Puig i Victòria Cid. Des d’aquest mes de febrer faran estades a la capital del Montsià, on es decidiran les quatre que formaran aquest bot. Un entorn únic, ja que el riu Ebre té unes característiques idònies per la pràctica del rem, ja que té més amplitud de recorregut.

Entre els classificats per disputar aquests Jocs està l’ampostina Aina Cid i la seua companya de bot la càntabra Virginia Díaz que van aconseguir el bitllet olímpic al Mundial de rem disputat l’agost de 2019, en la modalitat de dos sense timoner.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez