La cinta dirigida per Melina Matsoukas ‘Queen & Slim’, que aborda el racisme contra els afroamericans als EUA, arriba aquest divendres a la gran pantalla. L’acompanyen a la cartellera ‘El plan’, una adaptació cinematogràfica de l’obra teatral homònima que dirigeix Polo Menárguez i protagonitza Antonio de la Torre i Raúl Arévalo, i l’última proposta de Brian de Palma, ‘Domino’. Una de les apostes inèdites de la setmana arriba de la mà d’Alejandro Landes, que porta als cinemes el conflicte colombià amb ‘Monos’. ‘Las golondrinas de Kabul’, una cinta d’animació que se situa a l’Afganistan durant el domini talibà, completa les estrenes destacades.

Després d’una lleu infracció de trànsit, un home (Daniel Kaluuya) i una dona (Jodie Turner-Smith) que mantenen una primera cita els para la policia. L’home acaba matant l’oficial de policia en defensa pròpia. Tement les conseqüències del que acaba de passar, decideixen fugir. Mentrestant, l’incident –que s’ha gravat a través d’un mòbil- comença a circular per les xarxes i es converteixen en el símbol contra el terror i el dolor que pateix el col·lectiu afroamericà a tot el país.

‘Las golondrinas de Kabul’

Cinta d’animació que se situa a Kabul l’estiu de 1998 durant el domini talibà. Zunaira i Mohsen són dos joves enamorats que, tot i la violència que pateixen a diari, somien amb un futur millor. Un dia, un gest espontani fa que les seves vides facin un tomb inesperat.

‘El plan’

Paco, Ramon i Andrade –Antonio de la Torre, Raúl Arévalo i Chema del Barco- són tres amics que estan a l’atur des que va tancar l’empresa de seguretat en la qual treballaven. Són les nou del matí i han quedat per executar un pla. Diversos contratemps els impedeixen sortir de casa i, poc a poc, es veuen involucrats en una sèrie de discussions que canviaran la seva amistat per sempre.

‘Domino’

Cinta dirigida per Brian de Palma i protagonitzada per Nikolaj Coster-Waldau narra la història de Christian, un policia danès que s’associa amb una oficial per localitzar l’assassí del seu company. El que la parella no sap és que l’individu que persegueixen treballa en una operació especial de la CIA que segueix el rastre d’una cèl·lula terrorista d’ISIS a Europa.

‘Monos’

Al cim d’una muntanya colombiana, vuit guerrillers anomenats ‘Els Monos’ conviuen sota l’atenta mirada d’un sergent paramilitar. La seva única missió és cuidar d’una doctora (Julianne Nicholson), a la qual han segrestat. Quan la missió comença a perillar, la confiança entre ells es començarà a posar en dubte.

‘Manhattan sin salida’

Thriller dirigit per Brian Kirk que explica la història d’un policia que farà tot el possible per capturar dos assassins i resoldre el cas més complex al que s’han enfrontat mai. El seu pla consisteix en aïllar per complet Manhattan per localitzar uns criminals.

‘Nuestras madres’

Drama dirigit per César Díaz que se situa l’any 2018 a Guatemala, un país centrat en el judici als soldats que van iniciar la guerra civil. Ernesto, un jove antropòleg que treballa per la Fundació Forense, es dedica a identificar els cossos d’aquells que van desaparèixer durant el conflicte bèl·lic. Un dia, mentre escolten el relat d’una àvia, creuen que han trobat una pista que podria guiar-lo cap al seu pare, un guerriller que també va desaparèixer durant aquell període. Contra els desitjos de la seva mare, iniciarà una recerca per descobrir la veritat.

‘La llamada de lo salvaje’

Buck és un gos amb un gran cor a qui la vida canvia quan la seva família es trasllada de Califòrnia fins a Alaska durant la febre de l’or dels anys 1890. Buck és un recent arribat a l’equip del trineu de gossos que entrega el correu i acabarà esdevenint líder. Buck viurà l’aventura més important de la seva vida i trobarà, per fi, el seu lloc al món. La pel·lícula està protagonitzada per Harrison Ford.

Autor: