Els professionals del periodisme de les Terres de l’Ebre han escollit el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, Micro Obert 2019. Aquest premi reconeix aquella persona o persones que han destacat per la seva accessibilitat i han facilitat la feina dels periodistes. En el cas de Curto, els periodistes han destacat “la seva amabilitat i disponibilitat per ajudar a aprofundir en el tractament informatiu de temes històrics”.

El Micro Tancat s’ha atorgat a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Aquest premi vol ser un toc d’atenció a aquella persona o persones que han dificultat o incomodat la feina periodística. En aquesta ocasió, els periodistes han lamentat que l’alcaldessa “qüestioni el criteri periodístic i el tractament d’algunes informacions”.

Des de la passada edició, als Premis Micro s’ha incorporat la modalitat del Micro Daurat. En aquest cas, és la junta de la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) qui escull la persona o entitat mereixedora, atenint-se a la seua trajectòria professional. Enguany el premi s’ha atorgat a la catedràtica i periodista, Amparo Moreno, per la seva llarga trajectòria en el món del periodisme i la docència.

Els premis Micro s’atorguen de forma anual a partir de les propostes que es fan arribar al CPC. Les votacions estan obertes a tots els professionals del periodisme i la comunicació, siguin o no col·legiats. El lliurament dels Premis Micro 2019 tindrà lloc durant un acte que se celebrarà durant la primavera.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.