El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el Comitè Executiu de la patronal catalana s’han reunit aquest dilluns amb alcaldes i experts de la Taula del Consens pel Delta per conèixer els efectes provocats pel temporal Glòria sobre el territori i els diferents projectes que s’estan analitzant per revertir la situació.

Sánchez Llibre ha destacat que “des de Foment contribuirem a accelerar l’arribada de les ajudes de les administracions a les zones afectades”, i ha afegit que “la patronal també es compromet a ajudar a les empreses perquè rebin les subvencions i la màxima compensació de les assegurances per cobrir les destrosses”.

El president ha explicat que ja han iniciat contactes amb el consorci d’asseguradores de l’Estat, UNESPA, membre de Foment i CEOE, per traslladar-los totes les destrosses. El comitè directiu de la patronal ha visitat algunes de les zones més afectades com els arrossars inundats i les muscleres.

En la trobada Sánchez Llibre, que estava acompanyat per la vicepresidenta de Foment, la rapitenca Cinta Pascual, també ha ofert a totes les autoritats i institucions de l’Ebre la influència de les oficines de la patronal a Brussel·les per definir i visualitzar tots aquells projectes que puguin ser subjectes de finançament per part de la UE. Finalment ha defensat que “Foment està al costat dels empresaris, ciutadans i associacions de les Terres de l’Ebre”, i que treballarà amb la Taula de Consens per preparar actuacions que, davant situacions futures similars que puguin posar en risc el territori, salvaguardin la seva competitivitat.

Han participat en la reunió el delegat del govern de la Generalitat, Francesc Xavier Pallarès, la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, els alcaldes d’Amposta, Adam Tomàs Roiget, i de Deltebre, Lluis Soler, i el primer tinent d’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Albert Salvadó.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.