Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació d’Amposta, amb la participació de la Policia Local de la Ràpita, han detingut aquest dilluns dos homes de nacionalitat romanesa, veïns d’aquesta població costanera del Montsià com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força al local d’assaig del grup Batuxaik.

Els fets van tenir lloc el passat 24 de gener quan els responsables d’aquest grup musical de la Ràpita van presentar una denúncia manifestant que aquella nit havien patit un robatori en el local on guardaven  diversos instruments musicals de gran valor. Arran d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació amb la col·laboració de la Policia Local.

Pocs dies després del robatori, agents de la Policia Local van aturar un vehicle que s’acabava de donar a la fugida i van poder identificar els dos ocupants . En l’escorcoll al vehicle, els agents van localitzar gran quantitat de material elèctric, unes baquetes de tambor i tres albarans d’una ferrovelleria.

Aquesta actuació va permetre als investigadors localitzar part dels instruments sostrets a una ferrovellerria d’Amposta. La resta d’instruments van ser recuperats per la Policia Local de la Ràpita, a un descampat als afores de la localitat.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra, amb els diferents indicis incriminatoris, han detingut aquest dilluns els dos homes com autors del robatori del material musical. Els instruments ja han estat retornats a l’associació musical i els cossos policials continuen la investigació per localitzar el propietari del material elèctric comissat.

Els detinguts, que acumulen diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, passaran aquest dimarts al jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.