Agents de Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa han confiscat en el paratge natural de la partida Punta de l’Àliga, del Perelló, 111 quilos de llentiscle que estaven sent recol·lectats sense autorització per part de cinc veïns de Reus.

Després del malestar mostrat durant les últimes setmanes per diversos ajuntaments i propietaris forestals per la recol·lecció indiscriminada i massiva de brots de llentiscle en diferents boscos, els agents de Seprona han intensificat els serveis de vigilància durant les últimes setmanes.

Arran d’aquesta vigilància, aquest dimecres, quan una patrulla del Seprona, amb el suport d’agents de la Guàrdia Civil de l’Ametlla de Mar, prestava servei per diferents camins rurals de la zona coneguda com a Punta de l’Àliga, va localitzar un vehicle estacionat a l’entrada d’un camí rural i al costat diversos fardells de brots de llentiscle.

Després de romandre en el lloc un breu espai de temps, van fer acte de presència a cinc persones carregades amb més fardells de llentiscle, de manera que després de sol·licitar-los la seva documentació i realitzar-los diferents preguntes relacionades amb l’activitat que duien a terme, van manifestar que no disposaven de cap tipus de documentació personal i menys d’autorització mediambiental per dur a terme l’activitat, pel que van ser traslladats a dependències d’estrangeria del Cos Nacional de Policia a l’objecte de verificar si es troben en situació irregular.

Els útils usats per a l’activitat i el producte recol·lectat van ser dipositats a la deixalleria municipal per la seva destrucció, informant del fet als serveis territorials de Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.