Fa quatre anys que Òmnium Cultural va posar en marxa el VOC (Versió Original en Català), el festival de curtmetratges en català que va nàixer amb la voluntat de promoure produccions cinematogràfiques en català. La Mostra del VOC es podrà veure a més de 30 municipis repartits per tota Catalunya i altres ciutats europees, com el cas de l’alemanya Munic. Enguany arriba per tercera vegada a les Terres de l’Ebre i aquest cap de setmana farà parada a la sala petita de l’auditori Felip Pedrell de Tortosa. S’han programat dues sessions d’una hora i mitja que començaran dissabte 8 i diumenge 9 a les sis de la tarda. L’entrada és gratuïta.

Entre els curtmetratges seleccionats destaca ‘Hawaii’ i ‘Vaca’ dues peces de ficció que han estat nominades als Goya. També s’hi podrà veure ‘Ferides’, amb 35 nominacions i 14 premis internacionals; i ‘Savis de l’horta’, documental que ha rebut 18 nominacions i 9 premis. Entre els finalistes cal comptar ‘Ophelia’, un dels darrers treballs del director de cinema Marc Ortiz (La Sénia, 1979). Una obra protagonitzada, entre d’altres, per l’actor Bernat Quintana i l’actriu Nàusica Bonín, que narra el destí de sis actors a la recerca del seu personatge, una col·laboració artística i multidisciplinària que versa sobre el mite d’aquest fatídic personatge d’Ophelia, creat per William Shakespeare.

Els finalistes dels Premis VOC competiran pels diferents premis del certamen: premi del jurat al millor curtmetratge documental, dotat amb 4.000 euros; premi del públic al millor curtmetratge documental, amb 1.000 euros; premi del jurat al millor curtmetratge de ficció, amb 4.000 euros; i premi del públic al millor curtmetratge de ficció, amb 1.000 euros. El jurat dels Premis VOC 2020 està format per l’actriu Anna Bertran, el productor Tono Folguera i el director Marc Recha, entre d’altres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.