La CUP ha qualificat l’acord assolit per Junts per Tortosa i el PSC a l’Ajuntament de Tortosa com “un pacte pel poder”, que no comportarà cap “canvi ideològic” al municipi. El regidor de la formació anticapitalista a l’Ajuntament de Tortosa, Xavier Rodríguez, considera que es tracta “d’un pacte que es fa contra natura per les ganes de Meritxell Roigé de mantenir-se en la poltrona i per l’afany d’Enric Roig d’ocupar una cadira”.

Segons Rodríguez, si el pacte entre Junts i el PSC no s’ha fet abans és perquè no té majoria abasoluta. “La seua ràpida concreció és a causa de l’amenaça d’una moció de censura i alhora, a l’evidència que l’actual equip de govern és incapaç de tirar endavant la ciutat, per inexperiència i falta de capacitat”, ha remarcat

Per al regidor de la CUP, amb aquest pacte l’alcaldessa Meritxell Roigé “legitima i blanqueja a un PSC, que igual que el PP, nega la sortida política a la voluntat del poble català de decidir el seu futur votant”.

Segons la CUP, aquest acord també desacredita políticament els socialistes. “Enric Roig i el PSC havien de triar entre una opció ideològica i generosa, que era facilitar un canvi a la ciutat o bé pactar amb el partit que representa el caciquisme tortosí i que ha fet de l’ajuntament, de les empreses municipals i de les subcontractades una agència de col·locació als afins al partit. I el PSC ha optat per prioritzar l’interès personal d’Enric Roig a tenir una cadira a la coherència ideològica i el projecte de ciutat”, ha afegit.

Des de la CUP també responsabilitzen ERC i Movem Tortosa, de no haver sabut o volgut articular una alternativa de govern. “Tant ERC com Movem Tortosa han tingut set mesos per acordar una alternativa al govern neoconvergent, però han prioritzat els interessos del partit i electorals als de la ciutat”, ha dit Rodríguez.

Rodríguez ha reiterat novament que la CUP votaria a favor d’una moció de censura impulsada per Movem i ERC per constituir un govern alternatiu al municipi.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.